Pakistaanse blasfemie wet eist opnieuw slachtoffer

Qamar David, een Pakistaanse Katholiek, die veroordeeld was tot een levenslange gevangenisstraf vanwege vermeende godslastering, is overleden in zijn cel.

Hij is het volgende slachtoffer van de omstreden blasfemiewet in Pakistan. Volgens de lokale politie zou de man aan een hartaanval gestorven zijn. Christenen in het gebied zeggen dat hij gedood is door fundamentalistische moslims.

Veroordeling

De man was vorig jaar februari veroordeeld tot de levenslange gevangenisstraf. Daarnaast werd hij beboet  voor 101.000 Pakistaanse Roepies (ongeveer 855 euro). De veroordeling volgde op vermeende godslasterlijke uitspraken over de Koran en de Islamitische profeet Mohammed.

Doodgeschoten

In het verleden zijn vaker Christenen, die valselijk beschuldigd werden op grond van de blasfemiewet, gedood in de gevangenis of in de rechtbank. Zo werd in 2009 Falish Masih dood aangetroffen in zijn cel. Hij had ernstige verwondingen op zijn armen, gezicht en de rest van het lichaam. Ondanks de ernstige toetakeling, voerde de politie aan dat Masih zelfmoord had gepleegd in zijn cel. In datzelfde jaar zijn ook twee broers door Islamitische extremisten om het leven gebracht. De broers, Rashid en Sajjid Emmanuel, werden in de rechtbank doodgeschoten.

Vrijlating

Door verschillende internationale Katholieke en Christelijke organisaties is herhaaldelijk opgeroepen voor de afschaffing van de omstreden blasfemiewet. Ook is de vrijlating van Christenen gevraagd die op grond van deze wet vastzitten. De wet op de godslastering wordt gebruikt door moslims om Christenen te vervolgen, maar in de praktijk worden moslims er zelfs nog meer door getroffen.

(Bron: KN/ICC)


Eén reactie

  1. Dit is het werk van de duivel, die wil niet dat de mensen tot de Hoogste Hemelen zullen komen
    ze kunnen beter de afgod dienen,dan zijn ze na de dood voor de duisternis, voor satan persoonlijk.
    zij aanbidden een afgod en zien het niet, de God van liefde en vergeving kennen zij niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: