Italiaanse activist na ontvoering dood gevonden in Gaza

Arrigoni was een vredesactivist die zich inzette voor de PalestijnenDe Italiaanse vredesactivist en journalist die donderdag door een extremistische moslimgroep was ontvoerd in de Gazastrook, is vandaag dood aangetroffen.

Arrigoni was een vredesactivist die zich inzette voor de Palestijnen. Dat heeft een woordvoerder van de regering Hamas bekend gemaakt.

Brigade
Het lichaam van de 36-jarige Vittorio Arrigoni werd gevonden in een leegstaand huis in Gaza-stad.
De Italiaanse pro-Palestijnse activist was donderdag gekidnapt door de salafistische splintergroep Brigade van Dappere Metgezellen van de Profeet Mohammed bin Muslima.

Dat is een groep die bestaat uit radicale moslims die de regering van Hamas te soft vinden.
In een filmpje op YouTube had de brigade gedreigd om Arrigoni vrijdagmiddag te doden als Hamas weigerde de leider van hun groep vrij te laten.

Verschrikkelijke misdaad
Het is nog niet duidelijk waarom Arrigoni werd vermoord voor de gegeven deadline. Volgens een woordvoerder van Hamas is hij kort na de ontvoering door verstikking om het leven gekomen.

De woordvoerder Ehab al-Ghussein beschreef de moord als een ‘verschrikkelijke misdaad die niets te maken heeft met onze waarden, onze religie, onze gewoonten en tradities.’ Hij beloofde de daders zo snel mogelijk op te pakken. In verband met de zaak zijn al twee mannen gearresteerd. Anderen worden nog gezocht.

Onverschillig
In een verklaring stelt het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken ‘deze verachtelijke daad en het zinloze geweld ten zeerste af te keuren.’ De moord zou zijn gepleegd ‘door extremisten die onverschillig zijn voor de waarde van het menselijke leven.’

Vittorio Arrigoni was lid van de International Solidarity Movement. Hij streed voor betere levensomstandigheden van de Palestijnen. Volgens hem deden zowel Hamas als Fatah niet genoeg voor Palestijnse vluchtelingen.

De laatste buitenlander die in de Gazastrook is ontvoerd, was de BBC-journalist Alan Johnston. Hij werd ontvoerd door een andere extremistische groep, maar kwam na een paar maanden vrij.

Bron: Elsevier.nl

Advertenties

Eén reactie

  1. Zo gaan Palestijnen dus om met hun vrienden.

    Misschien dat mensen door dit soort zaken beter gaan begrijpen hoe het dan voelt om Israeli te zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: