Joegoslavie Tribunaal

Milosevic  &  Karadzic versus de nieuwe wereldorde

Het feit dat de media berichtgeving van de Nederlandse pers in het algemeen m.b.t. de Servische genocide tot nu toe altijd gebaseerd is geweest op leugens geeft weinig hoop op een goede afloop  voor Karadzic . …

Milosevic moest hangen en dat het Tribunaal daarvoor de strop moest leveren, staat wel vast. Er moest koste wat kost bewezen worden dat Servië genocide had gepleegd. Want als dat niet het geval was, zoals boze tongen beweren, dan is ons NAVO optreden niet alleen onwettig geweest, maar zelfs misdadig. Bovendien zou het Tribunaal dan zijn afgegaan als een gieter en die uitkomst moest tot elke prijs vermeden worden.

De verdachte omstandigheden waaronder Milosevic is gestorven en het uitblijven van elk grondig onderzoek daarnaar, spreken boekdelen. Zijn dood kwam voor het Tribunaal als een geschenk uit de hemel en bij zijn ‘zelfmoord’ moeten dan ook levensgrote vraagtekens worden geplaatst.

Deze documentaire laat duidelijk zien dat Milosevic  vals niet schuldig was aan de zaken waar hij voor terecht stond. Van genocide is nooit sprake geweest, er waren geen concentratie kampen en de door het tribunaal opgeroepen getuigen konden slechts gefantaseerde verhalen ophoesten, laat staan bewijzen leveren.

De getuigen van deze zogenaamde genocide legden tegen betaling  de meest verschrikkelijke valse getuigenissen tegen Milosevic af.

Milosevic zelf was volgens Göran Sluiter niet alleen een onwillige verdachte, hij was ook een onwillige patiënt,. De werkelijkheid was anders, namelijk niet Milosevic maar het Tribunaal stond er in zijn proces beroerd voor. Jarenlang waren door de aanklagers honderden getuigen tegen hem in stelling gebracht, en bergen documenten over hem uitgestort, maar nog steeds ontbrak tegen hem een zogeheten sound case.

Het werd er voor het Tribunaal nog slechter op toen Milosevic eindelijk aan de beurt kwam om zijn verdediging te presenteren. Verslaggevers, vermomd als Tribunaal-aanbidders, hebben het grote publiek vakkundig onwetend gelaten van het feit dat Milosevic aan de hand van getuigen een ongelooflijke ravage heeft aangericht onder wat nog van de aanklachten over was.

Op 25 augustus 2005 zag aanklager J. Nice zich genoodzaakt te verklaren dat Milosevic niet langer werd vervolgd vanwege de beschuldiging dat hij met geweld naar een Groot-Servië had gestreefd. Daarmee lagen de grondslagen van de aanklachten tegen hem definitief aan duigen. Die waren immers allemaal gebaseerd op, en onderling verbonden door de centrale beschuldiging dat Milosevic, als leider van een criminele organisatie, de vestiging van een Groot-Servië voor ogen had gehad.

Maar de ravage werd al snel nog groter en begon zich als een boemerang tegen zijn westerse beschuldigers zelf te keren. Milosevic leverde, opnieuw aan de hand van veelal westerse getuigen, krachtige bewijzen dat van een humanitaire noodsituatie in Kosovo, aan de vooravond van de NAVO-oorlog van 1999 tegen Joegoslavië, geen sprake was geweest; dat de UÇK destijds in Kosovo bezig was met een grootscheepse terroristische campagne; dat het internationale terrorisme in Bosnië een stevige positie had dankzij jarenlange steun van het Westen; dat de Twin Towers zelfmoordterrorist Atta in de jaren ‘90 over een reeks van jaren in Bosnië verblijf had gehouden, en dat Osama bin Laden in november 1994 door de Bosnische president Izetbegovic werd ontvangen.

Tekenend voor de positie van de Tribunaal-rechters is dat deze laatste getuigenissen altijd, in een onmiddellijke reflex, als ‘irrelelevant’ werden afgehamerd in een kennelijke poging om zulke explosieve verklaringen in de kiem te smoren.

Alsof dit allemaal nog niet rampspoedig genoeg was voor de zaak van het Tribunaal, leverden de getuigen van Milosevic ook nog het bewijs van het feit dat niet het optreden van het Servische leger in Kosovo de Albanezen op de vlucht dreef, maar dat dit voornamelijk een gevolg was van de intensieve NAVO-bombardementen en intimidatie van de KLA.

Toen Alice Mahon, die indertijd optrad als lid van de NAVO Parlementaire Assemblee, ten slotte ook nog getuigde dat met de NAVO-bombardementen in de oorlog van 1999 de burgerbevolking werd geterroriseerd, werd Milosevic enkele dagen later dood gevonden.

Niet Milosevic had dus een motief voor zelfmoord, maar de voor de NAVO werkende Tribunaal-entourage had een duidelijk motief voor moord. De zaak dreigde, voor de NAVO(-landen), de instigators en financiers van het Tribunaal, volkomen uit de hand te lopen.

Eerdere pogingen om Milosevic het zwijgen op te leggen door hem een advocaat op te dringen waardoor hij werd verplicht ‘bijzitter’ te worden in zijn eigen proces, waren gestrand vanwege de massale weigering van de aangezegde getuigen om onder dergelijke condities überhaupt nog als getuige te verschijnen.

Als een van de weinige Nederlanders heb ik diverse malen uitvoerig met Milosevic gesproken. Ik heb zelden iemand ontmoet die zo overtuigd was van zijn zaak en van zijn mogelijkheden om te bewijzen dat het Tribunaal fout zat. Als iets niet in zijn hoofd opkwam, dan waren dat laag-bij-de-grondse intriges om het vege lijf te kunnen redden. Hij had een missie, en daar stond hij voor.

Hebben ‘ze’ Milosevic niet gedood, waartoe overigens, in een setting als de gevangenis alle gelegenheid bestond, dan hebben ze hem in elk geval de dood ingejaagd. Zegt Mr. N. M. P. Steijnen, advocaat.

De nabije komst zal leren of Karadzic hetzelfde lot beschoren is..

Bronnen:

Pamela Hemelrijk

Mr. N. M. P. Steijnen, advocaat

Deel 1:

Deel 2:

Deel 3:

Deel 4:

Deel 5:

Video proving that the British news channel ITN faked pictures of a Bosnian-Serb “death camp”:

 

Advertenties

4 Reacties

  1. Slobodan Milosevic was het eerste staatshoofd ooit dat in naam van de hele mensheid werd berecht voor een hof van de Verenigde Naties. Berecht door de hele mensheid? Ik vraag aan met wie ze de hele mensheid bedoelen? Staan alle mensen van alle volkeren dan achter dit proces? Heeft elk land haar goedkeuring gegeven voor dit hof? Het antwoord is neeeeeeeee.Dit tribunaal is toch niet tot stand gekomen door de gehele wereld.Neen, het is de beslissing van een paar machtige landen die zeggen te handelen uit naam van de internationale gemeenschap.Beslissingen door de VS of andere machtige landen worden vaak weergegeven als internationaal. Zonder er maar een flinter van bewijs is gevonden tegen Slobodan Milosovic,.en daaroom is hij vermoord. Harold Pinter, de Nobelprijswinnaar literatuur van 2005 verklaarde bijvoorbeeld: “Het VS-Navo-tribunaal dat Slobodan Milosevic moet beoordelen is altijd compleet onwettig geweest. De Britse professor James Gow, voormalig adviseur van de aanklager in het Joegoslavië-tribunaal, verklaarde in 2004 al voor de Britse televisieketen Channel 4: “Het beste zou zijn dat Milosevic in zijn cel sterft, want als het proces zijn gewone verloop kent, is het heel goed mogelijk dat hij alleen voor enkele kleine aanklachten wordt veroordeeld. Navo woordvoerder Jamie Shea zei in mei 1999, tijdens de bombardementen in Balkan:natuurlijk steunt de Navo het Internationaal Joegoslavie tribunaal. We hebben het zelf opgericht ! Tribunaal is gewoon een lachertje,het lijkt wel een kinderklas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: