Zoon van Hamas-stichter en -parlementslid sjeik Hassan Yousef collaboreerd met de Israëlische veiligheidsdienst

“Ik heb nergens spijt van. “De Hamas-leiders zijn verantwoordelijk voor de dood van Palestijnen, niet Israël, Ze aarzelen niet een slachtpartij aan te richten in een moskee of mensen uit de 17de verdieping van een gebouw te gooien, zoals tijdens de staatsgreep in Gaza. Israël zou zoiets nooit doen. Ik zeg u met zekerheid, dat Israëliërs meer geven om Palestijnen dan Hamas of de leiders van Fatah.” Mosab Yousef

Wat het Israëlische dagblad Ha’aretz gisteren onthulde, moeten Hamas-kopstukken op de Westelijke Jordaanoever al jaren hebben vermoed.Mosab Yousef, zoon van Hamas-stichter en -parlementslid sjeik Hassan Yousef, heeft jarenlang gecollaboreerd met de Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet.

Islamisten bekeken hem al met wantrouwen en respecteerden hem alleen wegens het gezag dat de oude Yousef genoot. Zij zagen hun donkere vermoedens bevestigd toen Mosab in 2007 naar Californië vertrok en een jaar later in een interview met Ha’aretz onthulde dat hij zich tot het christendom had bekeerd. Dat was nog maar het voorspel. Volgende maand verschijnt in de Verenigde Staten Yousefs autobiografie Zoon van Hamas, waarin hij zich bekendmaakt als Shin Bet-agent.

Het zag er aanvankelijk naar uit dat de jonge Yousef gedwee in de voetsporen zou treden van zijn vader. Op de middelbare school leidde hij een met Hamas verbonden jeugdbeweging. Dat bracht hem in 1996 als achttienjarige in de gevangenis. “In de zestien maanden die ik er doorbracht, maakte ik kennis met het ware gezicht van Hamas”, vertelt Mosab in een interview uit 2008. Hij beschrijft de Hamas-kopstukken die hij in de gevangenis ontmoette, als mensen ‘zonder morele waarden en zonder integriteit’. Maar ook als ‘niet zo dom als Fatah, waar ze open en bloot stelen en corrupt zijn’.

Shin Bet rekruteert een flink deel van de Palestijnse collaborateurs in de gevangenissen, dikwijls met geld, drugs of afpersing. Maar bij Yousef was dat niet nodig. “Het was verbazingwekkend dat hij het deed zonder er een cent voor te vragen”, bevestigt zijn Israëlische contactman tegenover Ha’aretz. Volgens deze ‘kapitein Loai’ bleek Yousef een geboren agent: “Een tip van hem was meer waard dan duizend uur brainstormen door onze deskundigen.”

De kleur van de Hamas-banieren en zijn afkomst bezorgden Yousef in de Shin Beit de bijnaam ‘De Groene Prins’.”Er zijn zoveel mensen die, zonder het te weten, hun leven aan hem te danken hebben”, zegt Loai. Hij beschrijft hoe zijn agent binnen enkele minuten inRamallah een zelfmoordterrorist aanwees die op weg was naar de plaats waar hij zijn explosieven overhandigd zou krijgen.Volgens Loai was het aan hem te danken dat militanten als Marwan Barghouti en Ibrahim Hamid konden worden opgepakt.

Bron: Haartez

Advertenties

Eén reactie

  1. Jezus is de Weg, de Waarheid en het Leven. Ik bid dat moslims het ware karakter van hun “god” leren kennen; het is een perfide constructie van Gods tegenstander, satan, de duivel, de boze, enfin: degene die zij verkeerdelijk “allah” noemen – het goeie dat er in de koran staat, komt zó uit de bijbel; en de smeerlapperij dus niet…
    Hopelijk dringt ook deze waarheid tot onze politici door, vóór het te laat is… Zoals Mosab Yousef elders in een interview zegt: “er bestaan geen gematigde moslims… Dat is een fictie.” In wezen zijn ze allemaal uit op hun “onheilige” oorlog, en ze haten zowel de Joden, de christenen, als het kruis van Jezus…
    Tot hier en niet verder. God zegene u!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: